Gira Pirenaica i més enllà – per parlar de la novel.la gràfica “Dones de la muntanya. Cròniques de pagesia i ruralitats”. Presentacions a la Fira de la Cabra catalana (Vilanova de Meià), la Fira de Barruera, la biblioteca de Pont de Suert (Vall de Boí) i la Fira de la muntanya de Vic, i al festival Dos Terços de Mataró.

Amb la novel.la gràfica “Dones de la muntanya. Cròniques de pagesia i ruralitats” escrit per Federica Ravera, co-IP del projecte, i il·lustrat per Martina Manyà, ens n’hem anat de gira. Hem pogut conversar sobre ramaderia extensiva i el seu paper en la provisió de serveis ecosistèmics, els principals reptes i conflictes que viuen les zones de muntanya i què impliquen la ramaderia extensiva i sobretot les qüestions de gènere en aquests territoris i en el sector.

La novel.la que ha recentement guanyat el premi Junceda a la Il.lustració 2023 (https://www.premisjunceda.cat/comic-2023/) ha servit per obrir debats interessants amb les poblacions de diferents territoris pirinencs, des de Montsec a la Fira de la Cabra catalana (Vilanova de Meià) on hem estat acompanyades per la Escola de pastors i pastores (https://escoladepastorsdecatalunya.cat), amb la seva directora, Laia Batalla, fins a la Vall de Boí, on hem participat a la Fira de Barruera (https://www.vallboi.cat/ca/fira-de-barruera) i hem presentat a la biblioteca de Pont de Suert. A la fira de la muntanya de Vic (https://www.vicfires.cat/fira-de-la-muntanya-2023) la novel.la ha dialogat amb el llibre “Ruralisme” de Vanessa Freixa (edició Ara llibre https://www.arallibres.cat/autor/vanesa-freixa). Finalment, volem també agraïr les invitacions al Festival Dos Terços de Mataró (https://festival2tersos.cat) per part de l’Ateneu cooperatiu de Mataró i el festival de cine rural CLAM (https://serveis.coopcatcentral.cat/program/aproximacions-feministes-a-la-muntanya-i-al-mon-rural) per part de l’ateneu cooperatiu de la Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *