Resistències Rurals:
Crisi Socioecològica, Desenvolupament Territorial i Futurs Alternatius als Pirineus

El projecte RERURP se centra en els debats i les lluites que s’estan consolidant al Pirineu català com a respostes a les “múltiples crisis” del model socioeconòmic i de desenvolupament vigent i que es concreten en una miríada d’iniciatives heterogènies, projectes col·lectius i moviments els que ens referirem com a “resistències rurals”.

El projecte identifica aquestes iniciatives dacció col·lectiva en tres àmbits:
1) moviments socials de defensa del medi ambient i/o d’oposició; 2) comuns i economia social i solidària; 3) agroecologia i sobirania alimentària, i examina, mitjançant una proposta interdisciplinària de recerca-acció, el seu potencial com a germen de transformacions en el disseny d’escenaris de futur per al Pirineu català.

Àmbits

Moviments socials i conflictes socioambientals

Moviments d'oposició a models i projectes extractivistes o moviments de defensa mediambiental

+ Info

Comuns i economia social i cooperativa

Accions col·lectives que inclouen la reorganització local veïnal al voltant de la gestió de recursos, béns i serveis comuns i noves formes organitzatives en la definició del comú o iniciatives per al foment de la repoblació i la revitalització territorial.

+ Info

Agroecologia i sobirania alimentària

Accions col·lectives que inclouen totes aquelles institucions, entitats, col·lectius i aliances que treballen en la investigació, la formació o les pràctiques agroecològiques i de sobirania alimentària

+ Info

Xarxes Socials

Segueix-nos

Twitter
Instagram